Meld je aan voor de Training Schildjes Missie

vrijdag 10 februari 10.00-15.00 uur
Locatie: Gemeentehuis Lichtenvoorde

In de interactieve training wordt o.a. ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • Veiligheid; wanneer voelt iemand zich veilig en hoe creëer ik veiligheid?
  • Wat is handelingsverlegenheid, hoe herken ik dit? En hoe valt dit te doorbreken?
  • Ben ik mezelf bewust van de omvang van het probleem?
  • Wat zijn signalen van kindermishandeling?
  • Hoe kan ik feitelijk signaleren zonder oordeelsvorming?
  • Hoe ga ik het gesprek aan met het kind wanneer zich signalen voordoen?
  • Wat zeg ik wel, wat zeg ik niet en vanuit welk standpunt / gevoel ga ik dit gesprek aan?
  • Met als eindbestemming: Hoe kan ik de materialen uit het lespakket inzetten in mijn klas? En hoe kan ik binnen de middelen differentiëren?

 

Meer over schildje

De regiogemeenten bekostigen het programma van deskundigheidsbevordering rondom de aanpak van huiselijk geweld, kindermishandeling, schadelijke traditionele praktijken en ouderenmishandeling. Deelname aan een training is kosteloos. Om het aanbod zo breed mogelijk te verspreiden, worden in het aanmeldformulier ook de gegevens van uw leidinggevende gevraagd. Hiermee kan de informatie zo breed mogelijk gedeeld worden. Daarnaast worden uw gegevens bij afwezigheid (ongeacht de reden) doorgegeven aan gemeente Arnhem. Vanuit de gemeente zal mogelijk contact met u worden opgenomen.

Algemene voorwaarden

Dankjewel voor je aanmelding

Je krijgt een week van te voren meer informatie over de training 

Nodig meer deelnemers uit voor de training of bekijk zelf wat je nog meer kan doen: 

Preventie
Huiselijk Geweld &
Kindermishandeling

Arnhem en Achterhoek