3-daagse training aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling

Praktisch

  • 3 dagen van 9 tot 16:30 uur
  • 7 oktober, 5 november en 28 november 2024
  • Max. 12 deelnemers

Wat

Een training voor de ‘spin in het web’ binnen jouw organisatie als het gaat op vele facetten om de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. In 3 dagen maak je kennis met vele facetten van (de meldcode) huiselijk geweld en kindermishandeling

Doelgroep

pedagogisch coaches, intern begeleiders, zorgcoördinatoren, lokale teams, zorgaanbieders, welzijn, JGZ, GGZ etc.

Opmerking

Dag 1 is verplicht om voorafgaand aan dag 2 en 3 te volgen. Indien dag 1 gemist wordt, vervalt de toegang op dag 2 en 3! Schrijf je dus alleen in als je op alle dagen aanwezig kunt zijn. Verder is 100% aanwezigheid verplicht, evenals het inleveren van het huiswerk tussen dag 1 en 2 en tussen dag 2 en 3 (1-4 uur tussen de betreffende dagen)

Leerdoelen

  • Kennis: je doet theoretische kennis op over o.a.: de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling (MC HG en KM), vormen van huiselijk geweld, gevolgen van huiselijk geweld, feitelijk en objectief rapporteren, waarden & normen, risico- en veiligheidstaxatie, dilemma’s, gespreksvaardigheden, coaching, samenwerken, Veilig Thuis, implementatie en borging binnen de eigen organisatie
  • Houding: als aandachtsfunctionaris (AF) ben je je bewust van dilemma’s bij cliënten, de organisatie, collega’s en jezelf. Je werkt (verder) aan een attitude waarin handelen, transparantheid en verantwoordelijkheid de basis zijn.
  • Vaardigheden: je oefent in de training en aan de hand van huiswerkopdrachten met de kennis uit de training zoals objectief rapporteren, inzicht krijgen in je eigen doelgroep, gespreksvaardigheden, coaching, sociale kaart en meer. Tevens werk je gedurende de training aan het plan van aanpak en het protocol meldcode HG en KM voor je eigen organisatie.

Accreditatie: 33,25 SKJ-punten / Hobéon geaccrediteerd

Aanmelden: aanmelden trainingen Nul23_Arnhem Achterhoek

Locatie: Volgt