Training: Het vlaggensysteem = VOL

Wat: Tijdens trainingen en webinars die wij inmiddels hebben gegeven binnen de regio Arnhem en Achterhoek over kindermishandeling, en dan specifiek over seksueel misbruik, krijgen we regelmatig vragen over hoe je bij kinderen en jongeren met of zonder beperking herkent wat normaal seksueel gedrag is en wat seksueel grensoverschrijdend gedrag en hoe je daar adequaat op kunt reageren. Dit hebben we overlegd met de gemeente Arnhem en willen we hier graag op inspelen met een training over Het Vlaggensysteem.

Het Vlaggensysteem is een methodiek die gezond seksueel gedrag stimuleert en draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren. Het Vlaggensysteem biedt professionele opvoeders, die met kinderen en jongeren met of zonder beperking werken, een interventie om seksueel gedrag te beoordelen, het te bespreken met collega’s, de kinderen en jongeren zelf, en om gepast te reageren.

Het beoordelen van het seksueel gedrag doe je aan de hand van vier kleuren vlaggen: een groene, gele, rode en zwarte vlag. Aan de hand van de zes criteria beoordeel je dan welke kleur vlag het wordt en hoe je adequaat kunt reageren.

Een belangrijk onderdeel van het Vlaggensysteem is de normale seksuele ontwikkeling. FABRIEK69 gebruikt hiervoor het seksueel ontwikkelingsspel.

Wil je graag met het vlaggensysteem aan het werk, volg dan altijd eerst deze interactieve basistraining van het Vlaggensysteem.

De training Vlaggensysteem wordt gegeven door gecertificeerde trainers van FABRIEK69.

Doelgroep: Professionals uit onderwijs, zorg en welzijn

Datum: 13 september 2023

Tijd: 9.30-16.30 uur

Locatie: Stadskantoor Arnhem, Eusebiusbuitensingel 53

Deze training is SKJ-geaccrediteerd met 6 punten, voor jeugd- en gezinsprofessionals.

De training op 13 september is vol, aanmelden kan wel voor de training op 28 november. Klik op deze link.