Tweedaagse training Aandachtsfunctionaris eergerelateerd geweld

Wat:

Wat te doen als er sprake is van (de kans op) eergerelateerd geweld? Wat is mijn rol als aandachtsfunctionaris en de bijbehorende taken? Deze belangrijke vragen worden in deze training beantwoord. Nadat er signalen zijn ontvangen is het belangrijk de verkregen informatie zorgvuldig te (laten) verzamelen en te komen tot een gedegen risico inschatting. De deelnemer leert sneller de juiste vragen te (laten) stellen en oefent met het analyseren van de risicosignalen. Dit alles wordt gedaan aan de hand van de Quick- scan en de signalenkaart.

Wat te doen als er sprake is van (de kans op) eergerelateerd geweld? Wat is mijn rol en de bijbehorende taken? Deze belangrijke vragen worden in deze training beantwoord. Nadat er signalen zijn ontvangen is het belangrijk de verkregen informatie zorgvuldig te (laten) verzamelen en te komen tot een gedegen risico inschatting. De deelnemer leert sneller de juiste vragen te (laten) stellen en oefent met het analyseren van de risicosignalen. Dit alles wordt gedaan aan de hand van de Quick- scan en de signalenkaart. U krijgt inzichten in verschillende culturen, opvoeden en opgroeien tussen 2 culturen. U leert ook de verschillen in gedrag binnen diverse culturen te herkennen en hier adequaat mee om te gaan.

Lees hier meer informatie over de inhoud van de training.

Doelgroep: Onderwijs, zorg, welzijn

Wanneer: 2 en 15 november

Tijd: 13:00-17:00 uur

Locatie: Lorentz gebouw, Ijsselburcht 3, 6825 BS Arnhem

Aanbieder en kosten:

De training wordt je kosteloos aangeboden namens de centrumgemeente Arnhem. De training wordt gegeven door ECS, specialist in het thema schadelijke praktijken, eergerelateerd geweld en cultuursensitief werken.

Trainingsdatum:

De training is SKJ geaccrediteerd (met 16 punten) en vindt plaats op locatie.